Joskus saan nopeastikin valmiiksi jotain. Sain alkuviikolla SNY:n paketin, jossa oli Kitten mohairia ruskeana ja limenvihreänä. Langat halusivat heti Rosee-huiviksi, joten pakkohan se oli tehdä. Tein kaksi riviä kukkia, väriä vaihtaen puolelta toiselle. Reunaan virkkasin vielä ruskealla kaksoispylväitä ja ketjusilmukoita kaksi kerrosta. Lankaa kului 90 grammaa, joten vielä saisi tehtyä jotain. Ruskeasta voisin tehdä baskerin, johon voisi tehdä pienen limenvihreän ruusukkeen. Lopusta vihreästä voisin tehdä kämmekkäät. Varmaankin tarvitsen lisää lankaa, mutta se ei ainakaan Susannaa haittaa!

 Aloitin myös joululahjojen teon. Tyttären kummitäti toivoi paksuja, pitkävartisia villasukkia, joten teen ne ruskeankirjavasta Isoveljestä. Tein pari vuotta sitten myös sukat oikein kirjavasta Isoveljestä ja ne taitaa olla jo melkein puhki.

 Lisää joululahjasuunnitelmia on, mutten taida uskaltaa edes ajatella sitä määrää. Tässä joitain ajatuksia lahjoista: Pienelle siskolle sukat vaaleanpunaisesta Kuurasta, siskolle kämmekkäät vihreästä Alpakasta ja hartiahuivi ruskeasta mohairista, perheelle villasukkia, tyttärelle pipo ja lapaset, kummilapsille sukkia...

 Jotain työjuttujakin pitäisi tehdä valmiiksi, koska kurssit alkavat kolmen viikon kuluttua. Joka vuosi kuvittelee kesän alussa ehtivänsä pikkuhiljaa tehdä malleja valmiiksi, mutta samanlaista itsensä huijaamista se on joka vuosi. Aikaahan on koko kesä! Kunnes huomaa kesäloman loppuvan ja taas iskee kiire. Onneksi oppilaat ei odota enää ihan valmiita, ideathan ne on tärkeimpiä.