Ensimmäinen TYVEK-kokeiluni päätyi ystävänpäiväkorttiin, jonka lupasin oppilailleni kurssille malliksi. Sain jostain TYVEK-suojapusseja ison määrän ja niistä riittäkin useampaan korttiin ja muihin kokeiluihin. Eli alimmaiseksi reilu pala TYVEKiä, päälle kangasta ja vaikka pitsiä tai organzaa ja nämä kerrokset ommellaan yhteen. Itse käytin siksakia ja samalla kiinnitin vaaleanpunaisen neulelangan. Seuraavaksi silitetään varovasti kahden leivinpaperin läpi nurjalta ja TYVEK kutistuu ja pintaan nousee "kuplia" kankaasta. Kannattaa silittää varovasti vähän kerrallaan, koska kutistuminen tapahtuu todella nopeasti ja TYVEKiin palaa myöskin reikiä. Kun näyttää hyvältä, niin kankaasta leikataan kortin kokoinen pala. Lisäksi tarvitaan samankokoinen pala tukihuopaa, johon silitetään kiinni vaalea kangas kortin taustaksi. Lopuksi ommellaan tukihuopa ja rypistetty kangas yhteen ensin suoralla ompeleella ja reunat huolitellaan vielä tiheällä siksakilla. Neulahuovutin korttiin vielä sydämen, joka on kiinni hakaneulalla.

Kädentaitajien tammikuun teematapaamisessa tutustuimme Encaustic Artiin eli mehiläisvahaväreillä maalaamiseen. Hanna-Kaisa opetti meille hienojen maisemien tekoa uskomattoman helpolla ja nopealla tavalla. Minä kuitenkin innostuin kokeilemaan itsekseni kaikenlaista ja tein muutamia atc-kortteja. Osa korteista menee jatkokäsittelyyn, mutta ainakin ylärivin kortit kelpaavat sellaisenaan. Nyt vain odottelen sopivaa korttivaihtoa.

Meillä myös vanhempi neiti innostui karkkipaperipussukoista ja ompeli sellaiset ystävilleen.

Pussukoissa käyttämäämme kristallimuovia saa ainakin Tilkkutexistä, mutta oppilaiden kanssa käytimme Kuismalta ostettua pöytäliinansuojamuovia, joka kesti ompelun ihan hyvin.