Teimme käsityöporukan kanssa ostosretken Lahteen viime lauantaina. Ensimmäinen kohteemme oli askartelutukku Charlotta. Mukavan henkilökunnan opastuksella tuli tehtyä mukavia löytöjä.

Jottei pelkkään shoppailuun sorruttu, oli mukana myös vähän historiaa. Kävimme tutustumassa Lahden historiallisessa museossa Kuusenoksa ja lukinlanka, sata vuotta jugendtunnelmaa-näyttelyyn. Näyttely oli aivan ihana ja tietysti ihailin eniten upeita kirjailtuja liinoja, kauniita pukuja sekä mahtavia ryijyjä.

Näyttelyn jälkeen suurin osa porukasta meni syömään Cafe Charlottaan, jossa oli ollut maittava lounas.

Me nukkekotihöperöt menimme sillä aikaa tietysti Miniatyyrimarkkinoille. Siellä riittikin ihmeteltävää.Toinen toistaan taitavampia ja kekseliäämpiä mineilijöitä myymässä tuotteitaan. Ostoksilla vierähtikin niin paljon aikaa, etten ehtinyt tutustua näyttelyyn, harmi.

Lopuksi vielä pääsimme tutustumaan Helmi Vuorelman tehtaaseen. Siellä mukavat naiset kolmannessa polvessa kertoivat perheyrityksensä historiasta ja nykypäivästä. Vierailu oli erittäin mielenkiintoinen ja oli hienoa päästä katsomaan minkälaisilla laitteilla kudotaan kansallispukukankaita ja ryijypohjia. Esillä oli myös kymmenittäin kansallispukuja ja muita yrityksen tuotteita.

Koska ostosmatkalle lähdettiin, niin myös ostettiin:

Charlottasta löytyi nukkekotiaskarteluun ja nukkekotiin monenlaista.

Nukkekotimarkkinoilta Finn Aimolta ennakkotilaus: menopeli Ilarille ja parille muullekin.

Ennakkotilaus Doloresilta ja vielä ostoksia Krizzen pöydästäkin.

Nuket olivat ennakkotilaus Miniature and Craftilta ja teltta tarvikkeineen Heli Asusen ja Eija Seunalan pöydästä.

 

Näiden ihanuuksien tekijöitä en valitettavasti muista.

Laukkukitit ja Prisessa Ruusunen Elinalta, keramiikkaa Tiinalta, tuohikori Tuikulta ja herkut, vesivärit ja pari kirjaa Happy little muffinilta.

Muutama ihana ja tarpeellinen kirjakin löytyi ja muutama lehtikin. Näitä aina tarttuu mukaan joka reissulta.

Eikä sieltä Vuorelmaltakaan päässyt tyhjin käsin ulos. Tummimmasta tulee sukat minulle ja muista neulon sisustustyynyjä vierashuoneen sohvalle. (Värimaailma taitaa paljastua näistä, ei ehkä ihan heti arvais mun väreiks!)