Viime sunnuntaina olin Salon ja Turun tilkkukiltojen yhteisellä tekstiilikorttikurssilla. Olimme saaneet opettajaksi todellisen korttitaitelijan: Maijan. Hänen blogistaan löytyy toinen toistaan hienompia ja kekseliäämpiä kortteja. Tämän kurssin jälkeen ei voi enää heittää roskiin mitään korttiin vähänkään käyvää materiaalia.

 Kurssin aluksi kiersi "romupurkki", josta sai ottaa yhden jutun korttia varten. Purkissa oli kaikkea, mitä vain ajatella saattaa ja päättäminen olikin vaikeaa. Lopulta valitsin liivien muovisen tuotelapun. Sain ajatuksen naisesta pitsisissä, mustin nauhoin koristelluissa pikkareissa. Halusin kortista "nuorekkaan", joten valitsin pohjakankaaksi farkkukankaan. Vieruskaverilla oli tietysti kivemmat tarvikkeet, joten kerjäsin häneltä korttiini vielä kivaa sinistä neulelankaa reunaan. Näin syntyi "Farkkutytön kuumat kurvit"!

 

Ehdin aloittaa myös toisen kortin. Etsin pöydälle violetteja kankaita ja lankoja ja aloin sommitella niitä. Pala aurinkovärjättyä kangasta sekä pieni tilkku, jonka olin saanut jostain vaihdosta. Hieman kirjavaa neulelankaa sivuun ja sitten kirjomaan erilaisia pistoja muliini- ja helmilangoin. Vähän jäi kesken, mutta näyttää mielestäni jo ihan kivalta. Aurinkovärjättyä kangasta on vielä paljon jäljellä, joten korttisarja voi joskus vielä syntyä.

Kaiken ihanan taiteilun lomassa nautimme myös nyyttäreiden herkullisista antimista. Turkulaiset hoitivat ruokailun ja salolaiset tarjoilivat kahvit sen seitsemän sortin kera. Kaikki oli niin hyviä, että taas tuli syötyä "hieman" liikaa.

Oli todella antoisa kurssi, toivottavasti jaamme taas jonkun kursssin yhdessä turkulaisten kanssa.