Täällä ollaan, jos joku on vaikka kaivannut!

Kauheasti olen kaikkea touhunut, mutta tänne on raportointi jäänyt tekemättä. Pihalla tietysti on aikaa mennyt ja kesäkukkia onkin tullut istuteltua kymmeniä. Käsityörintamalla olen jatkanut yhtä sun toista keskeneräistä. Jotenkin on ollut sellainen olo ettei pysty keskittymään mihinkään kovin pitkäksi aikaa ja silti haluaisi tehdä jotain. Ah-tis-taa! Olisi isäntäkin todennut =o)

    1649051.jpg

Ruskean organic cotton-jakun hiha näyttää tältä. Itse pidän tuosta mallineuleesta kovasti, ei liian pitsinen, mutta jotain kuitenkin. Helmaan tulee samanlaista, muutama toisto enemmän vain. Jakun ohje on koottu monesta paikasta: aloitus on boleron ohjeesta muokattu, raglan-"sauma" itse sovellettu ja pitsi saksalaisesta mallilehdestä. Näyttäisi tulevan ihan käyttökelpoinen neule ja ihanan pehmeä.

    1649049.jpg

Isoäitini edesmennyt ystävä neuloi paljon kauniita pitsiliinoja ja olen niitä ihaillut lapsesta asti suurta kunnioitusta tuntien. Ohut lanka ja kauniit pitsiset kuviot. Ajattelin aina, että joskus minäkin haluaisin kokeilla josko osaisin. Eilen illalla päätin aloittaa uusimmassa Novitassa ollutta liinaa. 2mm puiset puikot tuntuivat liian haurailta aluksi, mutta pääsin kuitenkin alkuun. Pian saan jo ottaa Mariannen Tallinnasta tuomat metalliset Addin pyöröt käyttöön. SNY:ltä saamani kerroslaskuri on tarpeen tässä liinassa, muuten menee kerroksissa sekaisin.  Tämä on tosi ihanaa ja koukuttavaa!

Huomenna lähden pikkusen siskon kanssa Helsinkiin Bon Jovin konserttiin, jipii!