2111064.jpg


Mysteerityöni Salon tilkkukillan näyttelyssä, Quilted Chaos.

Tästä haaste alkoi vuonna 2006:

2111079.jpg

Löysin kuoristani varsin mielenkiintoisen kokoelman erilaisia kankaita sekä muuta materiaalia. Ensin sain kaikki tummat kankaat ja ajattelin, että tästähän tulee helppoa. Viimeisessä kuoressa olikin sitten varsin hempeitä vaaleanpunaisia ja vihreitä kankaita. Eipä tuntunut enää helpolta!

Lopulta ajattelin sitten tehdä nypläystyynylleni kassin ja käyttää tummat kankaat petroolin värisen yksivärisen kankaan kanssa kassin päällisessä. Vaaleista tulisi hyvä vuori kassiin. Kaikki napit, nauhat, helmet ja paljetit saisin kiinnitettyä kassin etupuolelle. Hyvän idean saatuani hautasin kuoret odottamaan sopivaa hetkeä työn tekemiseen...

Yht´äkkiä huomasin näyttelyyn olevan aikaa enää pari viikkoa. Paniikki! Missä on kuori ja se petrooli kangas? No, enhän ollut edes ostanut sitä kangasta, kuori sentään löytyi. Kankaita katseltuani totesin kassin olevan sittenkin huono idea. Ryhdyin kuumeisesti selaamaan lehdistä ideaa työlleni.

Löysin parista lehdestä yksityiskohtia, joita halusin työhöni esim. nuo pienet "paikat" ja idean miten käyttää nuo neulelangat, joita oli kolmea erilaista.

 Valitsin omista kankaistani ruskean raitakankaan ja ryhdyin leikkaamaan kaitaleita kankaista. Ilman mitään suunnitelmaa yhdistin kaitaleita ja niistä tulikin kaksi erikokoista suorakaidetta. Pienemmän leikkasin kahtia vinottain ja ompelin saumojen kohdille neulelangat. Nämä osat yhdistin isompaan suorakaiteeseen ja välissä on vielä terekin. Kaitaleita jäi vielä ja tein niistä irrallaan roikkuvan osan, johon myös kiinnitin roikkuvat "timantit". Työ näytti kovin hassun malliselta ja lisäsin siihen ruskeat kaitaleet ylä- ja alareunaan.

Työn taustan kasasin niistä hempeistä kankaista, joita en saanut etupuolelle sopimaan.

Työn tikkasin koneella muutamia saumoja pitkin. "Paikat" on ommeltu kiinni käsin tikkaamalla ja samalla kiinnittyi pienet helmet. Hopealanka kiemurtelee toisessa reunassa ja se on ommeltu kiinni pienin pistoin. Loput helmet, napit ja paljetit ompelin kiinni ruskeisiin kaitaleisiin. Vielä reunaan ruskea kaitale ja taakse ripustuskuja, niin työ oli valmis.

Huhhuh! En oikein tiedä pidänkö työstäni vai en, mutta toisaalta olen kuitenkin siihen varsin tyytyväinen. Yleensä pidän perinteisistä malleista ja tämä muistuttaa kyllä enemmän "taidetta". Jospa tämäkin paikkansa löytäisi.