Blogeissa ja Räveltämössä on ollut paljon keskusteluja uusimmasta Novita-lehdestä ja sen malleista ja langoista. Itse en oikein tiedä mitä mieltä olen, toisaalta lehdessä oli aika räikeitäkin kopioita nettimaailmassa jo tutuiksi tulleista malleista, mutta toisaalta lehti ja uudet langat olivat tuoneet Novitaan jotain uutta ja virkistävää. Uskon Novitan osuneen kultasuoneen ainakin Puro-langan kohdalla, saa nähdä osuinko oikeaan. Lanka on pehmeää (ehkä liiankin?) ja siitä on upeita värivaihtoehtoja eikä hinta todellakaan ole päätä huimaava, n.3-3,5€/kerä. Itsekin kävin lankoja pariinkin otteeseen katselemassa ja silittelemässä. Lanka tuntui samalta kuin Novitan Aino ja epäilenkin sen nyppyyntyvän aika nopeasti. Lehdestä ihailin Ruskaa ja Iltanuotiota, mutta päädyinkin ostamaan kokeeksi pari kerää Kanervikkoa.

1247761213_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lapaset Novitan viime vuoden juhlanumerosta 3,5mm bambupuikoilla. Tykkään kovasti värien liukumisesta, mutta välillä osui molemmissa kerissä samanvärinen kohta, mutten niitä ryhtynyt enää korjailemaan. Lanka on ihanaa neulottavaa ja pinnasta saa helposti tasaista. Purkaminen onkin sitten toinen juttu, kovasti takertuvaista. Huomasin aika nopeasti pörröttyvän, mutta kuka käskee tehdä lapaset langasta, joka ei lapasiin ehkä sovi. Mutta aika ihanat tuli kuitenkin!

Ajattelin vielä tehdä taikaliivin ja kokeilla laukkua huovuttamalla. Teinkin jo loppulangoista mallitilkun, jonka pesin 40 asteessa ja vielä kuivasin kuivausrummussakin. Aika kiva pinta tuli:

1247761234_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viime viikolla tuli myöskin uusi Moda. Isäntä toi sen minulle sohvannurkkaan ja tuli hetken kuluttua kyselemään mitä tykkäsin. "No, eihän siellä ollut yhtään sellaista mallia, että olisi heti pitänyt lähteä lankakauppaan", vastasin. Isäntä siihen:"Eihän tänään voi mennäkään lankakauppaan. Toisilla on karkkipäivä, mutta sulla on LANKAPÄIVÄ ja se on perjantaina!" Hymy